KARS / MERKEZ - ÇERME İMAM HATİP ORTAOKULU

May

Okulumuzda geleneksel oyun (körebe, çelik çomak, beş taş vb.) şenlikleri düzenlendi.

May

Akademik başarıyı artırma çalışmaları; LGS ve YKS hazırlık çalışmaları, destekleme ve yetiştirme kursları (DYK), etkili rehberlik ve kariyer planlama, Akademik Destek Programı (ADEP), Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli konularında yıl boyunca yapılacak çalışmalar planlandı ve karara bağlandı.

May

Okulun fiziki mekanlarında  İslam Medeniyeti Koridoru oluşturuldu.

May

Okulumuz tarafından 8.sınıf velilerine Sınava Ben de Hazırlanıyorum semineri yapıldı.

May

Okulumuz din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Büşra KOÇAK ALTUN liderliğinde okulumuzda 40 ayet 40 hadis etkinliği düzenlendi.

Nis

Dinî gün ve gecelerde okul içi-dışı günün anlam ve önemini belirten programların yapılması sağlanır.

Nis

Etkili sınıf yönetimini oluşturan süreçler ve olumlu-olumsuz etkileyen öğretmen davranışlarına yönelik yeni stratejiler incelenerek değerlendirilir.

Nis

Okullarda uygun mekanlar (koridorlar, sınıf içi panolar, veli bekleme salonları ve öğrenci giriş kapısından başlamak üzere merdiven sahanlıklarının uygun görülen yerleri) ayet,hadis,ebru,hat ,tezhip ,tüm derslerde yapılan çalışmaların sergisi gerçekleştirilir.

Nis

Okulumuz 6. sınıf öğrencileriyle topluma hizmet gereği okul bahçemize ağaç dikimi gerçekleştirdik.

Mrt

Kur'an-ı Kerim, Hitabet ve Meslekî Uygulama dersleri kapsamında öğrencilerin İmam Hatiplik, Müezzinlik, Vaizlik ve Kur'an Kursu Öğreticiliği öğrencilere uygulamalı olarak camide gerçekleşmiştir.

Mrt

Okulumuzda kitap köşesi oluşturularak öğrencilerimiz okudukları kitapları bırakıyor, okumadıklarını alıyor. Aynı zamanda evlerinde fazla olan kitapları da askıda kitap uygulamasına destek için okulumuza bağışlıyor.

Mrt

8. sınıf öğrencilerine yönelik Seviye Tespit Sınavı (Deneme)  okulumuz tarafından uygulandı.

Mrt

Meslek dersi öğretmenimiz Büşra KOÇAK tarafından yapılan  planlama dahilinde haftanın ayet ve hadisi sınıf panolarımızda gösterilerek öğrencilere haftanın hadisi ve ayetleri hakkında bilgiler verildi. Öğrencilerimizin haftanın hadisi ve ayetlerine daha iyi idrak etmeleri sağlandı.

May

dogm.meb.gov.tr, religiouseducation.meb.gov.tr, dinogretimi.meb.gov.tr, dkab.meb.gov.tr, dinogretimiokullar.meb.gov.tr, hafiz.meb.gov.tr, dogm.eba.gov.tr gibi ve web sitelerinin incelenmesi.

Din öğretimi okulları bünyesinde olan okulumuz dijital eğitim kapsamında, din öğretimi dijital platformları ve internet siteleri tanıtımı yapıldı.

Öğretmenlerin bu sitelerden ve dijital platformlardan nasıl yararlanacağı ve bu dijital platformlara, sitelere nasıl katkıda bulunacağı anlatıldı.

May

Okulumuz öğretmenlerine alternatif eğitim sistemleri hakkında sunum gerçekleştirdik. Öğretmenlerimizin bu konuda bilgi sahibi olması, derslerini bu eğitim sistemlerine paralel hale nasıl getirilebileceği konusunda bilgi alışverişi sağlandı.